Ciasteczka proteinowe - bez jajek i cukru. Za to z bananami, masłem orzechowym i płatkami owsianymi. Są bardzo proste w przygotowaniu, wystarczy włożyć wszystkie składniki do blendera i zmiksować na masę. Ciastka są naprawdę smaczne, zniknęły jeszcze zanim dobrze wystygły. Po treningu i aktywnym dniu będą jak znalazł.
Przepis z bloga designyourlife.pl
Składniki (na 16-18 ciastek):
2 banany
50g odżywki białkowej (u mnie mascarpone, ale wybierzcie swój ulubiony smak)
szklanka płatków owsianych
2 łyżki masła orzechowego
2-3 łyżki mleka (u mnie bez laktozy)
Przygotowanie:
Wszystkie składniki przełóż do blendera i zmiksuj na gładką masę. Powinna mieć konsystencję płynnego miodu, gęstą, ale taką, żeby spływała powoli z łyżki. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste, dolej mleka, jeśli zbyt rzadkie, dosyp płatków owsianych. Ponownie zmiksuj.
Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto nakładaj łyżką (1 ciastko = 1 łyżka masy), staraj się nadać im okrągły kształt. Piecz przez 15 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasteczka powinny się zarumienić. Wystudź i podawaj.
Apetycznie wyglądają :) Aż ślinka cieknie :)
OdpowiedzUsuńCzęstuj się 😊
UsuńDziękuję 🙂
OdpowiedzUsuń